del 8.10 al 30.10 del 2022


Notícies

Tavertet clausura els actes de la 1a edició del CollsacabraViu

  • 1 de novembre de 2018

Tavertet clausura l’exitosa primera edició del CollsacabraViu.

El CollsacabraViu és el nou programa d’activitats entorn de la natura i les activitats d’exterior que relleva la Fira del Llibre de Muntanya, va donar el tret de sortida a les seves activitats el dissabte 6 d’octubre a Rupit.
Les activitats d’aquest ambiciós programa estan categoritzades en: cultura, música, gastronomia, esport i natura.
Durant tot el mes d’octubre s’han dut a terme les més de 70 activitats posant el focus d’atenció en un poble diferent cada cap de setmana.

L’últim cap de setmana amb activitats del CollsacabraViu arribava al pintoresc poble de Tavertet amb la pluja i el fred com a protagonistes.
Van ser aquestes condicions meteorològiques les que van fer suspendre la tirolina la tarda de dissabte. No va ser el temps un impediment per desenvolupar la resta d’activitats programades.

Pepa Lavilla feia volar als infants i els feia viure històries d’indis americans que ensenyaven als pagesos de la zona a tractar amb respecte la natura.
Els actes seguiren amb la projecció “K2.Tocando el cielo”.

L’esglèsia de Sant Cristòfol es convertia en el centre d’atenció entorn de les 19.00 de la tarda, moment en el qual el duet Ual·la iniciava el seu concert amb l’ajuda de la meravellosa acústica, que permetia que el concert fos a cappella
En finalitzar el concert els assistents van poder degustar un tastet de tès de la mà d’Anna Garcia, la primera especialista en tès.

La intensa pluja de diumenge 28 va ser el motiu principal pel qual es van posposar a dijous 1 de novembre les activitats de diumenge. En un dia radiant, els assistents han gaudit de la tirolina gegant a la cinglera, de la ruta per la mateixa amb les explicacions sobre botànica de l’herbolari Santi Jàvega, i dels coneixements de geomorfologia de l’Íngrid Terricabres.

Han estat les activitats a Tavertet les que han tancat la primera edició del CollsacabraViu. Els seus impulsors ho categoritzen de molt exitosa, amb una més que important afluència de públic a les múltiples propostes que durant tot el mes s’han desenvolupat. Destaquen la importància de treballar junts per enriquir el territori, de fer-ho de forma cohesionada i amb coherència, posant com a exemple la possibilitat de portar al territori activitats que els ajuntaments de forma individual no podrien assumir. La implicació de les entitats i negocis locals, la bona acceptació de públic i agents implicats així com l’impacte positiu sobre el territori, sumat a la voluntat de potenciar la zona són el motor amb el qual els organitzadors treballen ja en la pròxima edició.

Comparteix...