del 8.10 al 30.10 del 2022


Notícies

El CollsacabraViu arriba a l’Esquirol

  • 20 d'octubre de 2018

Després de l’èxit del CollsacabraViu en els dos primers caps de setmana, el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre l’Esquirol es converteix en el focus d’atenció.
La proposta d’activitats és molt àmplia, amb múltiples i diverses propostes, on tots els públics hi tenen lloc.

El tret de sortida del cap de setmana el donarà la projecció de la pel·lícula: “K2: Tocando el cielo”, que es projectarà divendres 19 a les 20.00 a la rectoria de l’Esquirol.

Les activitats de dissabte s’iniciaran amb la presentació (caminada) de la nova senyalització del sender de la Gorga que s’han pogut renovar gràcies al Consorci del Ter. Aquest sender ressegueix l’espectacular engorjat de la riera de la Gorga, afluent del Ter.

El mateix dissabte, i durant tot el cap de setmana, es podrà visitar l’exposició del 2n concurs de fotografia internacional, i també la mostra de publicacions del Collsacabra. Es podrà gaudir d’activitats infantils com per exemple la tirolina, i el circuit permanent d’orientació estarà disponible gratuïtament per tots aquells que vulguin descobrir aquesta disciplina.
Al punt del migdia l’Astrid Barqué de Vitampleni oferirà un taller sobre “menjar d’autosuficiència”, destinat no només a aquells corredors que participen en curses amb aquesta particupalirat, sinó que està enfocat també practicants de travesses i excursions llargues.
Els contes infantils de muntanya, el col·loqui sobre la plaga de l’eruga, i el veredicte del 2n Concurs internacional de fotografia son les activitats destacables per la tarda de dissabte.
La sarsuela de la Coral Lorelei serà l’acte principal el capvespre de dissabte. La coral presentarà l’obra: “L’Aplec del Remei“. L’acte tindrà lloc a les 19.00h al pavelló esportiu.

El protagonisme del diumenge serà per la CabrerèsMM, la cursa de muntanya que enguany celebra la seva 4a edició. La prova que ofereix dos recorreguts (mataró aprox 42km i 1700m desnivell positiu, i mitja marató aprox 21km i 900m desnivell positiu) donarà el tret de sortida a les 8.00 (a les 8.30la mitja marató) des de la plaça de l’ajuntament.

Durant el matí de diumenge les activitats a l’Esquirol no s’aturen; Hi han programades activitats de caire cultural amb la presentació de guies i llibres del Collsacabra:
”Cabrerès, Collsacabra, Llancers. 50 itineraris d’aventura i patrimoni”, amb l’autor Francesc Roma. Editorial Cossetania.
“Guia del Collsacabra” amb Editorial Alpina
Mapa excursionista:”El Cabrerès-Collsacabra”. De Mont Editorial

Destacar també la jornada de contes infantils de muntanya Pepa Lavilla, així com la xerrada sobre “El cranc de riu al Collsacabra” que desenvoluparà l’associació Paisatges Vius, una organització que treballa per reparar l’impacte de l’humà en el medi ambient.

Les activitats a l’Esquirol no s’acabaran el diumenge 21, durant la setmana del 22 al 26 d’octubre tindran lloc al poble, múltiples activitats entorn de la Setmana Bio.

Comparteix...