del 8.10 al 30.10 del 2022


Notícies

Collsacabra Viu: reivindicant el territori.

  • 2 d'octubre de 2020

La reivindicació del Collsacabra havia de ser el fil que unia la majoria d’actes previstos en l’edició 2020 del Collsacabra Viu però la situació actual ha obligat als tres municipis que coorganitzen aquest cicle, l’Esquirol, Tavertet i Rupit-Pruit a celebrar-ho d’una manera ben diferent a les altres edicions, amb moltes menys activitats, i amb moltes mesures de prevenció.

El mes d’octubre es habitual que els tres municipis que conformen el Collsacabra ofereixin un conjunt d’activitats de natura, música, gastronomia, cultura i esport. Aquest cicle de tardor ben instaurat al territori des de fa 3 anys substitueix la històrica Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra. En l’edició d’enguany es farà un format molt més reduït d’activitats adreçades als habitants del territori i a tothom qui la pandemia els permeti fer desplaçaments.

El Collsacabra Viu es un espai de trobada, de converses, compartir coneixements i difusió de novetats entorn a algunes iniciatives locals. Malauradament, enguany, s’ha optat per no dur a terme la 25a edició de la fira del Bolet a Cantonigròs per evitar les aglomeracions, una de les activitats mes rellevants durant l’octubre.

Entre les activitats a destacar, hi ha dos processos participatius, un per esbrinar els possibles usos de conjunt patrimonial de l’antiga fàbrica textil de Can Quel de l’Esquirol, i l’altre per descobrir l’ús de les antigues Escoles de Tavertet, la presentació del Parc d’horts socials de l’Esquirol, així com també el ja tradicional Concurs Fotogràfic Internacional del Collsacabra (CFIC), amb la participació més nombrosa des dels seus inicis amb més de 50 fotògrafs i més de 350 fotografies presentades; A Cantonigròs es farà la III edició de la cursa Canicròs amb les inscripcions esgotades; A Rupit-Pruit hi ha previst la visita al campanar, al qual se li han fet obres de rehabilitació i per tant, ja es podrà visitar, així com també l’observació de l’equinocci de tardor entre altres; finalment a Tavertet, entre d’altres xerrades, de nou s’instal·larà l’espectacular tirolina panoràmica pels més atrevits!

Comparteix...