del 8.10 al 30.10 del 2022


Collsacabra, visió de futur

Collsacabra visió de futur, vol ser un procés participatiu on es defineixin quines han de ser les línies a seguir en els propers anys, en relació al desenvolupament del territori.

Presentació del procés

Collsacabra visió de futur, vol ser un procés participatiu on es defineixin quines han de ser les línies a seguir en els propers anys, en relació al desenvolupament del territori.
Són molts els reptes que hi ha, en aquest moment, damunt la taula i moltes les problemàtiques que s’han anat agreujant al llarg dels últims anys i sobretot arran de la crisi provocada per la Covid.
És per això que creiem que ha arribat l’hora d’afrontar i plantejar nous reptes que ens portin a aconseguir un Collsacabra per la gent que hi vivim i on l’accés a l’habitatge o a la terra sigui fàcil, on hi haigi oportunitats laborals, on es pugui gaudir de la natura amb tranquil·litat i on el més important sigui el benestar, en tots els àmbits, dels veïns i veïnes…

El Collsacabra té moltes possibilitats i és l’hora d’actuar per fer del nostre territori un lloc on s’hi pugui viure, treballar, gaudir, relacionar-se… d’una manera sostenible i oberta al medi que ens envolta. Aquest procés donarà la paraula a la ciutadania per a que reflexioni, debati i defineixi les prioritats de futur del territori, amb mesures i accions concretes per avançar conjuntament cap als escenaris desitjats. Per això, us convidem a participar en els diversos mecanismes participatius que s’aniran programant al llarg dels propers mesos.

A qui va adreçat

Aquest és un procés obert que va adreçat a tota a població del Collsacabra i a totes les persones interessades en el futur del Collsacabra.

Objectiu general i visió de futur

Aconseguir que la gestió del Collsacabra es fonamenti en un model propi, orientat al benestar conjunt de la població local, de la seva qualitat de vida i de la singularització del territori a partir dels valors locals; un model consensuat amb la població local, concertat amb el sector privat, les entitats i els col·lectius, amb unitat de criteris i una cooperació lleial, transparent i permanent.

Collsacabra, Visió de Futur vol generar un escenari desitjat compartit per tota la població del Collsacabra, unes fites comunes que permetin orientar les decisions i les accionscap a un futur del Collsacabra amb aquesta visió:

 • …un territori habitat amb gent saludable i feliç
 • …un paisatge equilibrat, saludable, resilient, bell i silenciós
 • …una població arrelada, amb fort sentit de pertinença i responsabilitat

Calendari del procés participatiu

El procés participatiu va iniciar-se el 23 d’octubre de 2021 amb una presentació del procés a Cantonigròs, i té continuïtat a través d’un qüestionari sobre el present i el futur del Collsacabra, i un seguit de taules de treball temàtiques a les quals totes les persones vinculades al Collsacabra hi estan convidades. El juny de 2022 es presentaran els primers resultats d’aquestes taules temàtiques.

A partir d’aquest procés participatiu, es crearà una comissió que integri els màxims representants dels tres ajuntaments, per desenvolupar aquesta visió de futur del Collsacabra, amb subcomissions temàtiques amb representants de diferents àmbits i sectors del territori per definir i fer efectives les accions i fer-.ne el seguiment per dur a terme una gestió adaptada i efectiva.

Taules temàtiques de treball

Un cop tancat el qüestionari sobre el procés participatiu “Collsacabra de Futur”, en el que hi varen participar 300 persones, enfilem una nova fase que es concretarà en les taules temàtiques de treball.
En aquestes taules es vol aprofundir en aquelles qüestions que es varen apuntar en el qüestionari. Seran taules on es vol reflexionar, debatre i definir mesures i accions concretes per avançar conjuntament cap a un futur més sostenible pel Collsacabra.
Aquestes taules s’estructuraran en quatre sessions, repartides per tot el Collsacabra i en quatre divendres consecutius, el calendari serà:

Taula de Persones i Comunitat (serveis a les persones, cohesió social, jovent i gent gran…)

 • Divendres 22 d’abril, de 18:30h a 20:30h
  Pista de la Cooperativa. C. Major, 83, l’Esquirol

 

Taula de Territori i Sostenibilitat (energia, paisatge, mobilitat, clima…)

 • Divendres 29 d’abril, de 18:30h a 20:30h
  Tavertet: Sala Polivalent de l’Ajuntament. C. Jaume Balmes, 1, Tavertet

 

Taula d’Economia i Qualitat de Vida (producte local, agricultura, turisme…)

 • Divendres 6 de maig, de 18:30h a 20:30h
  Rupit: Espai Joan Font. Camí Sant Joan de Fàbregues, Rupit i Pruit

 

Taula de Patrimoni i Cultura (tradicions, arts, gastronomia…)

 • Divendres 13 de maig, de 18:30h a 20:30h
  Cantonigròs. L’Esplai de Cantonigròs. C. Major, 49, Cantonigròs

 

Aquells que estigueu interessats en participar en alguna sessió o en totes, podeu fer la inscripció a: https://ja.cat/taulesCollsacabraFutur

Documents relacionats
Informe de resultats
12 de juliol de 20221.06 MB
Acta sessió de retorn
12 de juliol de 20221.01 MB
Acta taula 4. ” Patrimoni i cultura”. Cantonigròs
14 de juny de 2022763.86 KB
Acta taula 3. ” Economia i qualitat de vida”. Rupit i Pruit
14 de juny de 2022742.44 KB
Acta taula 2. ” Territori i sostenibilitat”. Tavertet
13 de juny de 2022683.37 KB
Acta taula 1: “Persones i Comunitat”. L’Esquirol
13 de juny de 2022794.92 KB
Collsacabra Visió de Futur: Informe del qüestionari
11 d'abril de 20221 MB
Declaració
12 de gener de 202251 KiB
Notícia acte d’obertura
23 d'octubre de 2021266 KiB
  Comparteix...