del 3.10 al 24.10 del 2020


Notícies

Cantonigròs entre gossos i bolets

  • 13 d'octubre de 2019

La 2a jornada del Collsacabra Viu ha omplert els carrers de Cantonigròs de boletaires i gossos

 

  • 2a edició del Canicros amb inscripcions exhaurides i un trekking caní
  • XXIIIa Fira del Bolet  amb productes locals i artesans
  • Vermut musical i contes de muntanya a les antigues escoles

 

Les activitats del segon cap de setmana del Collsacabra Viu es van iniciar la tarda de dissabte amb la Mini deixalleria, una activitat que es repeteix en diferents moments del programa que impulsen els ajuntaments del Collsacabra. L’objectiu de la minideixalleria és promoure el reciclatge, i contribuir a un reciclatge adequat.

 

En la mateixa temàtica es va dur a terme un col·loqui entorn al sistema de recollida “Porta a porta” que es va iniciar a la localitat de l’Esquirol ara fa un any. Una jornada on es va presentar l’anàlisi dels resultats després d’un any de canvi de sistema. Segons els experts l’evolució i el progrés són bons, i cal seguir treballant perquè aquella iniciativa valenta que va impulsar l’ajuntament vagi a més dia rere dia.

 

100 binomis en moviment per Cantonigròs

El dia de diumenge ha concentrat els plats forts del cap de setmana de la XXIIIa Fira del Bolet de Cantonigròs.

El tret de sortida el donava la segona edició del Canicròs Collsacabra que va exhaurir inscripcions fa més de dues setmanes. Un total de 80 binomis han pres la sortida de la cursa,  i una vintena més ho han fet en el format trekking.

Els més ràpids en completar el circuit de 7km han estat Laia Alsina i Javier Torres. Marta Bosch i Nausica Cornadó han completat el podi femení. En homes Lluís Planagumà i Norbert Llobera han estat 2n i 3r.

La d’avui és la primera prova del Campionat català de Canicros.

 

Bolets i productes locals omplien la plaça de les escoles

La XXIIIa Fira del Bolet del Cantonigròs era el plat central del dia. 

Les activitats infantils eren l’activitat principal després de la sortida del canicròs. Els més petits de la casa han pogut gaudir d’inflables i dels contes de muntanya de Caro Von Ared, qui sempre ens fa viatjar i deixar anar la imaginació. 

Entorn de migdia, i amb motiu d’una nova sessió de MOSICAL acompanyat del vermut i els productes locals servits pels restauradors de la zona han convertit la zona de les escoles en el centre neuràlgic del cap de setmana. D’una banda el tastet gastronomic de productes locals de tardor organitzat pels comerciants locals amb Albert Codina d’Embotits Collsacabra qui recentment ha estat premiat a la Fira iMeat com a 2n llangonisser nacional. Simultaniament els assistents han pogut gaudir d’un especial concert de jazz que forma part del cicle MOSICAL. El duet d’avui, Rai Castells i Esteve Molero, han ofert als assistents un ampli repertori combinat amb explicacions entorn del jazz. 

 

Les antigues escoles local social

L’exposició de bolets locals, i la conferència d’herbes comestibles a càrrec de l’herbolari de la zona, Santi Jàvega han ocupat les antigues escoles del poble, on la mateixa tarda s’ha pogut viure música en directe de la mà del grup de la zona: “boletaires despistats”.

 

Burros i Segways

Durant tota la jornada s’ha pogut veure una exhibició de burros catalans del Collsacabra. Així mateix els assistents podien gaudir d’una passejada en Segway per la zona i gaudir de les espectaculars vistes que caracteritzen el poble.

Comparteix...