octubre del 2024


Notícies

El Festival de Cinema de muntanya de Torelló present a l’Esquirol de la mà del Collsacabra Viu

  • 8 d'octubre de 2024

El Festival de Cinema de muntanya de Torelló serà present al Collsacabra Viu de l’Esquirol amb tres pel·lícules.

Divendres 11 d’octubre de 2024,  a les 9 del vespre, després de la projecció del curmetratge ARMONIA, es projectarà la pel·lícula: “Pasang: in the shadow of Everest”, pel·lícula guanyadora del Gran Premi Vila de Torelló al millor film del 2023. La pel·lícula és un documental biogràfic sobre Pasang Lhamu Sherpa, la primera dona nepalí que va arribar al cim de l’Everest el 22 d’abril de 1993.

Diumenge 13 d’octubre de 2024, a 2/4 de 7 del vespre es projectaran dues pel·lícules:

  • “Eternal Flame”. Premi Cervesa del Montseny” al millor film +Xtrem 2023. Sota la direcció de Nicolas Bossard, Eternal flame recull el testimoni d’Éric Jamet i Antoine Pecher que han aconseguit saltar des del cim de la Torre Sense Nom al Pakistan (6.200 metres) després d’haver escalat la via Eternal Flame. Els dos escaladors han combinat, per tant, l’ascens d’una de les vies d’escalada considerada de les més boniques del món amb l’obertura d’un dels salts base més espectaculars.
  • “Burning the Flame”. Premi BBVA al millor film de muntanya 2023. Babsi Zangerl i Jakopo Larcher, dos grans escaladors de bigwall, van assolir el setembre de 2022 el seu repte més gran fins ara, la tercera ascensió en lliure dels 650 metres de d’Eternal Flame, l’emblemàtica via a la Torre Sense Nom (6.200m) del Karakorum pakistanès.
Comparteix...